معاونت درمان

معاونت درمان

دانشگاه علوم پزشکی تهران

23 آبان 1403 چهارشنبه
  • تاریخ انتشار : 1403/02/03 - 09:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 367
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پیشگیری و درمان آلرژی کودکان در فصل بهار

آلرژی کودکان در فصل بهار باعث ایجاد دردسرهایی برای والدین می‌شود. کودکان زمانی که عطسه یا سرفه می کنند، امکان دچار شدن آن ها به آلرژی زیاد می شود. در ادامه این مطلب علت و علائم آلرژی کودکان را بررسی و در پایان روند درمان آن را توضیح خواهیم داد.

پیشگیری و درمان آلرژی کودکان در فصل بهار

به نقل از وبسایت های kidshealth و cedars-sinai، آلرژی کودکان در فصل بهار باعث ایجاد دردسرهایی برای والدین می‌شود. هر کودکی ممکن است به این آلرژی ها دچار شود اما زمانی که والدین یا خانواده آن ها آلرژی داشته باشند، امکان مبتلا شدن کودکان به این آلرژی ها افزایش پیدا می ‌کند. همچنین این آلرژی ها در فصول بهار و پاییز بسیار افزایش می یابد زیرا این فصول (به ویژه فصل بهار) فصل آلرژی و حساسیت هستند و کودکان به علت مقاومت بدن ضعیف، به آلرژی در فصل بهار بیشتر مبتلا می شوند.

علت آلرژی کودکان در بهار

آلرژی فصلی واکنش به موادی است که فقط در زمان های معینی از سال وجود دارند. به عنوان مثال آلرژی کودکان در فصل بهار به علت حساسیت کودکان به گرده درختان است. گرده یک ماده پودری است که گیاهان برای تولید مثل آزاد می کنند و زمانی که فردی به گرده حساسیت داشته باشد، بدن او به عنوان یک ماده خارجی گرده را شناسایی و واکنش می دهد. بدن کودکان به علت مقاومت کم، به سرعت با گرده ها واکنش و موجب پدیدار شدن آلرژی در این فصل می شود.

علائم آلرژی کودکان در فصل بهار

علائم آلرژی فصلی در کودکان همانند بزرگسالان است؛ اما با توجه به سن کودک، امکان اینکه کودک نتواند علائم خود را بیان کند، وجود دارد بنابراین باید علائم کلی را بدانید که اگر حالت و وضعیت کودک به اینگونه بود، برای درمان اقدام کنید.

عطسه کردن بیش از حد

گرفتگی بینی

آبریزش و خارش بینی

خارش و آبریزش چشم

عفونت های مکرر سینوس یا گوش

مشکلات در خواب

مالیدن صورت

تنگی نفس

غذا خوردن با دهان باز ( زیرا نمی تواند نفس بکشد و این مورد به تنگی نفس باز می گردد(

تشخیص بیماری

آلرژی با معاینه فیزیکی، ارزیابی علائم و آزمایش آلرژی تشخیص داده می ‌شود. اگر فکر می کنید که فرزند خود به آلرژی فصلی مبتلا شده است مراجعه به متخصص اطفال بهترین کار است. رایج ترین آزمایش برای تشخیص آلرژی، آزمایش پوست است اما ممکن است در برخی موارد از آزمایش خون نیز استفاده شود.

آزمایش پوست: زمانی انجام می گیرد که مقداری کمی از آلرژن در پوست خراشیده وارد می‌ شود سپس آن ناحیه از بدن از نظر ایجاد برآمدگی برجسته بررسی می شود. اگر قرمزی و برآمدگی در آن ناحیه ظاهر شود نشان دهنده آلرژی است. همچنین این آزمایش بدون درد است و کودکان به راحتی می ‌توانند آن ها را انجام دهند.

آزمایش خون: آزمایشات خونی نسبت به آزمایشات پوستی کمتر اعتبار دارند. روند آزمایش به این صورت است که آنتی بادی های lge را در خون اندازه گیری می کنند تا مشخص شود که امکان دارد فرد آلرژی داشته باشد یا خیر.

روند درمان آلرژی کودکان

درمان آلرژی کودکان با دوری از آلرژن آغاز می شود. اما درباره آلرژی های فصلی این موضوع چالش برانگیز می شود زیرا گرده ها، زمانی که کودکان بیرون از منزل در حال بازی هستند آن ها را تحت تاثیر قرار می دهند. شما می توانید با انجام برخی از موارد به درمان کودک خود کمک کنید که عبارتند از:

انجام تست: شما می توانید با انجام تست ها مطمئن شوید که کودکتان به چه چیزی التهاب دارد تا از آن ها دوری کند.

بستن پنجره ها:  در طول دوره های اوج گرده، پنجره ها را بسته نگه دارید و به جای آن از هواکش هایی با فیلتر هوا استفاده کنید.

حمام کردن: از کودک خود بخواهید در پایان روز دوش بگیرد تا مواد حساسیت زا از مو و بدن او از بین برود.

در داخل خانه بمانید: در صورت حساسیت به چمن و درختان هنگام چمن زنی یا قطع درختان، کودک خود را در داخل خانه نگه دارید تا از آلرژی کودکان خود جلوگیری کنید.

اگر کودک شما به کپک حساسیت دارد، باید از بازی در تعداد انبوهی از برگ ها دوری کند.

علاوه بر این موارد که راه های درمان و پیشگیری آلرژی کودکان در خانه بود، با پزشک کودکان در مورد داروها و درمان هایی که می تواند به کودک شما کمک کند صحبت کنید. این داروها عبارتند از:

آنتی هیستامین ها

کورتیکواستروئیدهای بینی

ایمونوتراپی آلرژی ( واکسن های آلرژی هستند که در موقعیت های مختلف متفاوت هستند.(

 

  • گروه خبری : مطالب آموزشی مدیریت پرستاری,مطالب آموزشی
  • کد خبر : 263800
فاطمه پولادی
تهیه کننده:

فاطمه پولادی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه